
Tein myös kaksi tryffelikakkua. Ohje oli isoon pyöreään vuokaan, mutta jaoin taikinan kahteen silikoniseen leipävuokaan, kakuista tuli aika matalia mutta kyllä maistu;p

Tässäpä ohjetta:
Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaota
2 tl leivinjauhetta
1 dl voimakasta kahvia
Täyte:
2 munaa
2 dl tomusokeria
200 g kookosrasvaa
1 dl kaakaota
2 tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kahvin kanssa vuorotellen muna-voi-sokeri -seokseen. Paista 175 asteessa 50-60 min.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Valmista täyte kakun ollessa uunissa. Vaahdota munat ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi, sulata kookosrasva. Lisää sulaa kookosrasvaa (ei saa olla kuumaa) ja kaakaota vuorotellen muna-tomusokerivaahtoon. Lopuksi täyte maustetaan vaniljasokerilla.
Täyte levitetään jäähtyneen kakun väleihin ja päälle. Kakun annetaan olla kylmässä vetäytymässä mielellään pari tuntia ellei seuraavaan päivään, jotta tryffelin maku voimistuu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.