tiistai 28. heinäkuuta 2009

Sitruuna-valkosuklaa-tuorejuustokakku




Pohja:
n.180-200 g kaurakeksejä
50 g voisulaa
Täyte:
170 g valkosuklaata
1 prk maitorahkaa
200 g sitruunatuorejuustoa
2 dl vispikermaa
2 munaa
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
sitruunan raastettua kuorta
tilkka sitruunan mehua tai vettä liivatteiden sulattamiseen

Murenna keksit ja yhdistä voisulan kanssa. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin/kelmun päälle
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vaahdota myös valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, lisää sinne tuorejuusto, rahka, raastettu sitruunankuori sekä sulatettu valkosuklaa. Kuumenna neste kattilassa/mikrossa ja lisää liivatteet. Sekoita tasaiseksi ja lisää tuorejuustoseokseen hyvin sekoittaen. Lisää myös kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti nostellen seokseen. Kaada juustoseos keksipohjan päälle vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä 4-6 h tai mieluiten seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.