tiistai 31. maaliskuuta 2009

Lime-marenkipiirakka





10-12 palaa

pohja:
n. 3 dl vehnäjauhoja
100g voita tai margariinia
3 rkl vettä



täyte:

3-4 limettiä
3 dl vettä
1 ½ dl sokeria
3/4 dl maissitärkkelystä
3 munankeltuaista
1 rkl voita tai marg.


marenki:

3 munanvalkuaista
1 dl sokeria



1. Pohja: Säädä uuni 200 asteeseen. Nypi jauhot ja rasva. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

2. Painele takina piirakka vuokaan (halkaisija n. 25 cm). Tue reuna alumiinifoliokaistaleella, jotta taikina ei valu vuoan pohjalle paistamisen aikana.

3. Esipaista pohjaa n. 15 min. ritilällä uunin alaosassa. Anna pohjan jäähtyä ja poista folio. Säädä uuni 150 asteeseen.

4. Täyte: Raasta limettien kuori ja purista mehu. Sekoita vesi, sokeri, maissitärkkelys ja limettimehu kattilassa.

5. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä. Sekoita keltuaiset seokseen ja pane kattila takaisin liedelle.

6. Anna seoksen hautua. Se ei kuitenkaan saa kiehua, sillä kiehuminen voi saada sen juoksettumaan. Sekoita joukkoon limetinkuoriraaste ja rasva. Anna täytteen jäähtyä ja kaada se piirakkapohjan päälle.

7. Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja sekoita varovasti. Levitä täytteen päälle.

8. Paista piirakkaa uunin keskiosassa n. 8 min. tai kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tarjoile piirakka haaleana tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.