tiistai 17. maaliskuuta 2009

Suklaa-mantelinokareet



n. 30 kpl

pohjat:

100g mantelilastuja
1 ½ dl sokeria
1-2 munanvalkuaista

täyte:
100g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl tomusokeria
1 munankeltuainen
2tl vaniljasokeria
2-3 tl kaakaojauhetta

kuorrute:
125 g tummaa suklaata

1. Pohjat: Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelilastut ja sokeri.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto manteliseokseen.

3. Ota noin 30 nokaretta taikinaseosta ja muotoile niistä pyöreitä kakkusia pellille leivinpaperin päälle.

4. Paista uunin keskiosassa n. 10 min. Anna jäähtyä.

5. Täyte: Sekoita voi, tomusokeri, keltuainen, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi tahnaksi.

6. Muotoile täytteestä kakkusien pohjapuolelle suipot hatut. Anna pikkuleipien levätä jääkaapissa hetken ja pane ne pakastimeen.

7. Sulata suklaa. Kasta pikkuleivät siihen nopeasti siten, että täyte peittyy kokonaan. Toimi nopeasti, jotta täyte ei sula. Kasta pikkuleivät nopealla kiertoliikkeellä ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.