lauantai 14. maaliskuuta 2009

Talonpojan suklaaleivät




n. 50 kpl



3/4 dl (n. 50 g) manteleita (käytin kookoshiutaleita)

2 dl sokeria

4 ½ dl vehnäjauhoja

2 rkl seulottua kaakaojauhetta

200 g marg. tai voita

1 rkl siirappia

1 tl soodaa + 1 rkl vettä




1. Kuori mantelit ja rouhi ne puolikarkeiksi veitsellä tai koneessa.

2. Lisää joukkoon sokeri, jauhot ja kaakao.

3. Paloittele rasva nokareiksi jauhojen pinnalle ja sekoita sormin nyppimällä tai koneella murumaiseksi seokseksi.

4. Lisää siirappi ja sooda veteen liuotettuna. Vaivaa aineksista sileä taikina.

5. Leivo taikinasta kaksi tankoa, joiden halkaisija on n. 4 cm. Kietaise ne muoviin. Jätä taikina jääkaappiin kovettumaan n. tunniksi.

6. Leikkaa tangoista ½ cm paksuja viipaleita ja pane ne leivinpaperin päälle pellille.

7. Paista pikkuleipiä uunin keskiosassa 200 asteessa 7-10 min.

8. Jäähdytä pikkuleivät pellillä.

9. Säilytä niitä kannellisessa purkissa. Ne sopivat hyvin myös
pakastettaviksi. Säilyvyys noin 3 kk.




Vinkki!

Voit vaihtaa mantelit 50g karkeaksi rouhittua taloussuklaata. Sekoita se lopuksi taikinaan siirapin ja soodan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.