tiistai 19. toukokuuta 2009

Äitienpäiväkakut










Tein myös kaksi tryffelikakkua. Ohje oli isoon pyöreään vuokaan, mutta jaoin taikinan kahteen silikoniseen leipävuokaan, kakuista tuli aika matalia mutta kyllä maistu;p



Tässäpä ohjetta:


Pohja:

200 g voita

2 dl sokeria

3 munaa



2,5 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaota

2 tl leivinjauhetta

1 dl voimakasta kahvia

Täyte:

2 munaa

2 dl tomusokeria

200 g kookosrasvaa

1 dl kaakaota

2 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kahvin kanssa vuorotellen muna-voi-sokeri -seokseen. Paista 175 asteessa 50-60 min.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Valmista täyte kakun ollessa uunissa. Vaahdota munat ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi, sulata kookosrasva. Lisää sulaa kookosrasvaa (ei saa olla kuumaa) ja kaakaota vuorotellen muna-tomusokerivaahtoon. Lopuksi täyte maustetaan vaniljasokerilla.

Täyte levitetään jäähtyneen kakun väleihin ja päälle. Kakun annetaan olla kylmässä vetäytymässä mielellään pari tuntia ellei seuraavaan päivään, jotta tryffelin maku voimistuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.