tiistai 19. toukokuuta 2009

Katalonian vanukas

Katalonian vanukas on perinteinen espanjalainen jälkiruoka, Crema Catalana, joka maistuu hivenen kanelille.



½ l maitoa
1 sitruuna
5 kanamunan keltuaista
3/4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria


Raasta sitruunasta keltainen kuori, huolellisen pesun jälkeen, ja laita se maidon kanssa yhdessä kattilaan. Sekoita kaikki muut aineet vanilliinisokeria lukuunottamatta. Kiehauta maito ja vatkaa siihen munaseos. Kuumenna ja keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen noin kolme minuuttia. Mausta vanilliinisokerilla. Kaada vanukas laakeaan tarjoiluvuokaan ja kun se on hieman jäähtynyt, ripottele pinnalle sokeria.

Vinkki! Voit halutessasi karamellisoida vanukkaan panemalla sen hetkeksi kuumaan grilliin (tai uuniin, jossa on grillivastukset päällä). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.